EN

Η ασφάλεια των τροφίμων είναι υπόθεση όλων μας, Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων

Caption

Η Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας των Τροφίμων εορτάζεται κάθε χρόνο στις 7 Ιουνίου και έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τη σημασία της ασφάλειας των τροφίμων. Η ημέρα αυτή αναγνωρίζει τη ζωτική σημασία της ασφάλειας των τροφίμων για την υγεία των καταναλωτών, τη δημόσια υγεία και την ευημερία των κοινωνιών.

Η καμπάνια της φετινής χρονιάς «Ασφάλεια Τροφίμων: Προετοιμαστείτε για το Απρόβλεπτο» (Food safety: Prepare for the Unexpected) εστιάζει στο πώς να είμαστε προετοιμασμένοι για περιστατικά ασφάλειας τροφίμων. Τα περιστατικά ασφάλειας τροφίμων επηρεάζουν την υγεία, τα μέσα διαβίωσης και τις επιχειρήσεις, αλλά μπορούμε όλοι να είμαστε έτοιμοι και να μειώσουμε τον κίνδυνο.

Η Σημασία της Ασφάλειας των Τροφίμων

Η ασφάλεια των τροφίμων αναφέρεται στις συνθήκες και τις πρακτικές που διασφαλίζουν ότι τα τρόφιμα είναι ασφαλή για κατανάλωση και δεν αποτελούν κίνδυνο για την υγεία των ανθρώπων. Η διασφάλιση της ασφάλειας των τροφίμων περιλαμβάνει τη διαχείριση των κινδύνων που συνδέονται με τη μόλυνση από παθογόνα βακτήρια, ιούς, παράσιτα, τοξίνες και χημικές ουσίες.

Οι Κύριες Απειλές για την Ασφάλεια των Τροφίμων

Μικροβιολογικοί κίνδυνοι: Παθογόνα βακτήρια όπως η σαλμονέλα, το E. coli και η λιστέρια μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές τροφικές δηλητηριάσεις.

Χημικές ουσίες: Υπολείμματα φυτοφαρμάκων, βαρέα μέταλλα και άλλες τοξικές ουσίες μπορούν να μολύνουν τα τρόφιμα.

Φυσικοί κίνδυνοι: Ξένα σώματα όπως γυαλί, μέταλλο και πλαστικό μπορεί να βρεθούν στα τρόφιμα και να προκαλέσουν τραυματισμούς.

Ποιες είναι οι καλύτερες πρακτικές για τη Διασφάλιση της Ασφάλειας των Τροφίμων

Καλή υγιεινή πρακτική: Η σωστή υγιεινή των χεριών, των εργαλείων και των επιφανειών είναι απαραίτητη για την αποτροπή της διασταυρούμενης μόλυνσης.

Θερμική επεξεργασία: Το σωστό μαγείρεμα των τροφίμων σκοτώνει τα περισσότερα παθογόνα βακτήρια και ιούς.

Αποθήκευση σε κατάλληλη θερμοκρασία: Η ψύξη και η κατάψυξη των τροφίμων περιορίζει την ανάπτυξη μικροοργανισμών.

Ασφαλής προμήθεια: Η επιλογή αξιόπιστων προμηθευτών και η σωστή μεταφορά των τροφίμων είναι κρίσιμη για την αποφυγή της μόλυνσης.

Στην Αφοί Κομπατσιάρη Α.Ε., η ασφάλεια των τροφίμων αποτελεί θεμελιώδη αξία και κορυφαία προτεραιότητα. Η Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας των Τροφίμων μας υπενθυμίζει την κρίσιμη σημασία της ασφάλειας στην τροφική αλυσίδα και τη δέσμευσή μας για την παραγωγή και διανομή ασφαλών και ποιοτικών τροφίμων.

Η Σημασία της Ασφάλειας των Τροφίμων για εμάς

Αυστηρή Τήρηση Πρωτοκόλλων: Εφαρμόζουμε αυστηρά πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας, από την προμήθεια πρώτων υλών μέχρι την τελική διάθεση των προϊόντων μας στην αγορά.

Συνεχής Εκπαίδευση Προσωπικού: Διασφαλίζουμε ότι το προσωπικό μας είναι συνεχώς ενημερωμένο και εκπαιδευμένο στις τελευταίες πρακτικές ασφάλειας τροφίμων.

Πιστοποιήσεις Ποιότητας: Διαθέτουμε 9 Πιστοποιήσεις προτύπων διαχείρισης ποιότητας και εφαρμόζουμε πλήρως την ισχύουσα νομοθεσία, τις οδηγίες του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και τις αρχές του συστήματος Ανάλυσης Κινδύνων και Κρίσιμων Σημείων Ελέγχου (HACCP) σε όλες τις φάσεις επεξεργασίας, μεριδοποίησης, συσκευασίας και μεταφοράς των προϊόντων μας.

Οι Κύριες Αρχές μας για Ασφαλή Τρόφιμα

Διαφάνεια και Ιχνηλασιμότητα: Χρησιμοποιούμε σύγχρονα συστήματα ιχνηλασιμότητας που μας επιτρέπουν να παρακολουθούμε την πορεία των προϊόντων μας σε κάθε στάδιο της παραγωγής και της διανομής.

Συνεργασία με Αξιόπιστους Προμηθευτές: Επιλέγουμε προσεκτικά τους προμηθευτές μας, διασφαλίζοντας ότι πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας και ποιότητας.

Καινοτομία και Τεχνολογία: Επενδύουμε σε νέες τεχνολογίες και καινοτόμες μεθόδους παραγωγής που ενισχύουν την ασφάλεια των τροφίμων και βελτιώνουν την ποιότητα των προϊόντων μας.

Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών και των συνεργατών μας είναι η κινητήριος δύναμη μας. Εδώ και 55 χρόνια προσφέρουμε υπηρεσίες σίτισης και προϊόντα υψηλής ποιότητας που είναι ασφαλή και θρεπτικά, αναγνωρίζοντας ότι η ασφάλεια των τροφίμων δεν είναι απλώς μια υποχρέωση, αλλά μια ευθύνη απέναντι στην κοινωνία και τους πελάτες μας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων είναι μια σημαντική υπενθύμιση για την ανάγκη συνεχούς επαγρύπνησης και δέσμευσης προς την ασφάλεια των τροφίμων. Στην Αφοί Κομπατσιάρη Α.Ε., μένουμε πιστοί στη δέσμευση μας να διατηρήσουμε τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας και ποιότητας στις υπηρεσίες σίτισης, συμβάλλοντας στην υγεία και την ευημερία όλων.

Μοιράσου το

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Navigate to page ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΣΠΑ