EN

Παραδοσιακά Γαστρονομικά «Πιάτα» Κεντρικής Μακεδονίας MACEDONIAN GOURMET

Caption

Η Αφοί Κομπατσιάρη Α.Ε. με το επενδυτικό σχέδιο Macedonian Gourmet, στοχεύει σε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για την παραγωγή και προώθηση παραδοσιακών γαστρονομικών προϊόντων από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, συνδυάζοντας την παράδοση με την καινοτομία. Στόχος είναι η παραγωγή ποιοτικών προϊόντων με καινοτόμα χαρακτηριστικά και συσκευασία, καθώς και η ανάπτυξη αποδοτικών διαδικασιών εφοδιασμού, logistics και μάρκετινγκ.

Ορισμένοι από τους στόχους που περιλαμβάνονται στο επενδυτικό σχέδιο είναι:

1. Η παραγωγή παραδοσιακών έτοιμων φαγητών που θα συνδεθούν με την ευρύτερη προσπάθεια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την ανάδειξη και προβολή της «Μακεδονικής Κουζίνας» τα οποία υλοποιούν η εταιρεία Αφοί Κομπατσιάρη Α.Ε. και το Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών - ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.

2. Η ανάπτυξη και παραγωγή εδώδιμης μεμβράνης ως ένα εναλλακτικό καινοτόμο μέσο συσκευασίας των τροφίμων, με στόχο να προσδώσει στα παραγόμενα προϊόντα βελτιωμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά και αυξημένο χρόνο ζωής το οποίο υλοποιεί το Εργαστήριο Στατιστικής και Μεθόδων Ποσοτικής Ανάλυσης, Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών – ΑΠΘ με υπεργολάβο το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων – Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

3. Ο σχεδιασμός και η παροχή εξειδικευμένης διαχείρισης logistics και μάρκετινγκ, υπηρεσίες που βοηθούν την επιχείρηση να εντοπίσει (i) τις πιθανές αγορές και τις ανάγκες και προτιμήσεις των καταναλωτών (ii) τον τύπο των προϊόντων που θα παράγονται και θα διακινούνται, (iii) το στυλ και τη συσκευασία των προϊόντων (iv) τους ενδεδειγμένους τρόπους μεταφοράς και (v) τις βέλτιστες διαδικασίες διανομής και τις πρακτικές ανταλλαγής πληροφοριών και (vi) την ένταξή της σε δίκτυα με καινοτόμες εφαρμογές (vegan, vegetarian, gluten free, gmo free, zero food miles) που υλοποιούνται από το Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών - ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και το Εργαστήριο Στατιστικής και Μεθόδων Ποσοτικής Ανάλυσης, Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών – ΑΠΘ.

Το Macedonian Gourmet στοχεύει επίσης στην ανάπτυξη σήματος ποιότητας για Εγγυημένο Παραδοσιακό Ιδιότυπο Προϊόν Ε.Π.Ι.Π. για το προϊόν Μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας αλά ελληνικά. Με τη χρήση του σήματος ποιότητας διασφαλίζεται όχι μόνο η παραγωγή πιστοποιημένου ποιοτικού και ασφαλούς προϊόντος αλλά και η επιτυχημένη προώθηση του στις ευρωπαϊκές και διεθνείς αγορές. Οι προδιαγραφές πιστοποίησης καλύπτουν όλες τις φάσεις παραγωγής, από την προέλευση των προϊόντων, την παραγωγική διαδικασία, τη μεταποίηση, την τυποποίηση και τη διάθεση.

Εταίροι προγράμματος Macedonian Gourmet

Αφοί Κομπατσιάρη Α.Ε.

ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ

Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Α.Π.Θ., Τομέας Βιομηχανικής Διοίκησης

Μοιράσου το

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Navigate to page ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΣΠΑ